Проект за 1 ден

Сдружение за градски изследвания със средствата на изкуствата X-tendo стартира програмата „Проект за 1 ден с „Предаване...” на 20 януари 2008 г. Идеята на програмата е в рамките на един работен ден (8 непоследователни часа) всеки от екипа да организира и представи арт продукт. Предаването е форма, която стимулира креативното мислене и има дискусионни похвати. Освен чисто артистични цели в Предаването си поставяме за цел да представяме социално значими и проблемни въпроси. Идеята е да направим изкуството средство за социална промяна. Програмата се представя всяка последна неделя на месеца (с малки изключения и лятна и зимна ваканция) в Арт хостел “Usually We Spend Our Time in the Garden” («Ангел Кънчев» 21А.) От четвъртото предаване включиваме и инициативи на колеги и приятели.

Предаването няма за цел да акумолира напрежение, но да отразява  учасниците и търпението им в развитие.

Идея

Всеки участник да открие какво му се прави, от какво има нужда, какво иска да каже-покаже, на кой, какво иска да премълчи и какво го притеснява. (Въпросът „Защо” се поставя впоследствие – когато си готов да погледнеш в себе си и да откриеш първопричината и подбудата на твоето предложение).

Идеята на програмата е в рамките на един работен ден (8 непоследователни часа) всеки от екипа да организира и представи арт продукт.

Условие: да не се пресъздава, а да се създава. Да не се имитира, а да се възпроизвежда.

Цели

·       натрупване на опит за бързо и стройно оформяне и реализация на арт продукт (от идеята до представянето);

·       откриване и усъвършенстване на лични качества, необходимости, намерения, възможности;

·       усъвършенстване на реализацията на продукти на изкуството в екстремни условия (без време, без пари...);

Очаквани резултати

·       създаване на множество арт продукти от различно естество;

·       усъвършенстване на креативността и спонтаността;

·       усвояване на умението от нищо да направиш нещо;

Няма коментари:

Публикуване на коментар